Friday 28 November 2008

Yerel Secimlere Dusmeye Baslayan Golge

AKP hukumetinin aldigi her karar, verdigi her demec, ve kisaca yaptigi her seyin yerel secimlerde kendi kalelerinde iyice guclenmek ve Izmir, Cankaya, Eskisehir gibi yeni kazanclar elde edebilmek icin oldugunu Turkiye’de yasayan ve gozleri acik herkes goruyor.

Finansal krizi ‘hamdolsun’ atlatacagimiz inanci, ekonomik krizin ‘teget gececegi’ inanci, ve IMF ile hala bir stand-by anlasma yapilmamasinin ardindaki gercek de bu zaten.

Bugunku haberlerde AKP’nin yerel secimlerden de zaferle cikabilmek icin nasil bir orgutlenmeye girmis oldugunun carpici bir noktasi vurgulaniyor.

2007 secimlerinde 42,626,733 kisi secmen kutugune kayitliyken, 2009 yerel secimleri oncesi bu sayinin 48,265,644 olarak aciklanmasi endise vericidir.

Alti milyonluk bir secmen artisi soz konusu olmayacagina gore arka planda bir takim oyunlarin dondugu suphesi uyandirmaktadir.

Sistemin dogrulugu ve saglikli isleyisini saglayacak kimi devlet memurlarinin da alti senedir kanirta kanirta suregelen AKP kadrolasma projesinden nasiplerini aldiklarini ve yanlislar yapilmasina goz yumabileceklerini dusunuyorum.

Yuksek Secim Kurulu Baskanligi basinda okudugumuz bu sayilarla ilgili bir aciklama yapmakla yukumludur. Yoksa daha secimlere girmeden secimlerin temizligi ve saglikli isleyisine golge dusmus olacaktir.

1 comment:

Anonymous said...

bu hukumetin her icraatina golge dusmus durumdadir
bakalım nasil kurtulacagiz