Monday 24 August 2009

Okul yikan zihniyet













Bu sabah gazeteci girisimci Zafer Mutlu'nun vefat eden kizi adina baslatmis oldugu Zeynep Mutlu Vakfi'nin Istanbul Kemerburgaz'daki okulunun yikim haberiyle yikildik.

Pazar sabah 6'da cikartilan bir tebligat ile, itiraz hakki taninmadan, sahurdan yeni kalkmis 500 kisilik ekip geliyor ve hukuksuz oldugu gerekcesiyle okulu yerlebir ediyor.

Yillardir her sene yuzlerce ogrenciye modern bir egitim veren, kisa zamandir isletiliyor olmasina ragmen oldukca saygideger bir okul oldugunu, ve iki hafta sonra okullarin aciliyor oldugunu da not etmeliyim.

Kemerburgaz'in ogrenci ve veli profilini yazmaya gerek bile yok.

Zafer Mutlu ile de AKP hukumeti su siralar nasil bir kavga-didisme-cikar iliskisi halinde, ve bu vahsi hareket nasil bir gozdagi, kimbilir.

AKP Turkiye'sinde kacak yapilar ve hukuksuzlugun tavan yaptigini yaza yaza dilimizde tuy bitti ama bu kadar yuzsuz bir davranisin Istanbul Kemerburgaz gibi bir yerde bu kadar gozler onunde yapilmis olmasina inanamiyorum.

Okul yikan, yiktiran zihniyetlere yaziklar olsun, egitime uzanan eller kirilsin.

1 comment:

baryal said...

onlarca kacak tarikat okulu onlarca kacak fettullah okulları yine onlarca kacak milletvekili ve bakan villaları varken okul yıkmak hemde pazar gunu
üstelik yıkımdan sonra yıkımı durdurma kararı alınırken
gelde hukuka inan güven bu ulkede