Tuesday 14 April 2009

Yine dalga, yine zor yetisen beyinler gozaltinda






















Savcisi Basbakan Erdogan olan, AKP’ye muhalefet yapan her sahis ve kurumu susturma amacli, Fettullah Gulen ve Islami basin tarafindan desteklenen, ve adina Ergenekon denilen davada dun 12. dalga tutuklanmalari yasadik.

Her dalgada oldugu gibi yine binbir ozveriyle Turkiye icin calismis ve hayatini bilime, dine, demokrasiye adamis piril piril ve zor yetisen beyinler gozaltinda: Cagdas Yasami Destekleme Dernegi (http://www.cydd.org.tr/) Genel Baskani Prof. Dr. Turkan Saylan, Cumhuriyet gazetesi yazari ve ekonomist Prof. Dr. Erol Manisali, Baskan Universitesi rektoru Prof. Dr. Mehmet Haberal, Uludag Universitesi eski rektoru Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Ondokuz Mayis Universitesi eski rektoru Prof. Dr. Ferit Bernay, Inonu Universitesi eski rektoru Prof. Dr. Fatih Hilmioglu, Yuzuncu Yil Universitesinden Prof. Dr. Ayse Yuksel, Baba Beni Okula Gonder kampanyasini (http://www.bbog.org/) yuruten ve Dogan Gazetecilik’ten Tijen Mergen.

Bugun Ilhan Selcuk Turkiye’deki rejimin artik bir Ergenekon rejimi oldugunu soylemis: tam daha iyi ozetlenemezdi diye dusunurken Zafer Temocin’in karikaturunu gordum.

Siyah gozluklu bir polis memuru elinde Turkan Hoca’nin serumla damarlarina giren kan sisesini elinde tutuyor ve soyle diyor: “Sonunda bir numarali Ergenekon delilini ele gecirdik.”

Arka planda K. Ataturk imzasi ve Genclige Hitabenin son cumlesi: “...Muhtac oldugun kudret, damarlarindaki asil kanda mevcuttur!”

Korku Imparatorlugumuzda AKP’nin yerel secimde yedigi tokat, Turkiye’yi getirmis oldugu bugunlerle karsilastirilinca aslinda cok hafif kaciyor. Genel secimlere kadar Turkiye Cumhuriyeti secmenlerinin bu hafif tokattan anlasilan hic ders almayan AKP hukumetine, kollarini dirseklere kadar sivayip, bileklerini esnetip, parmaklarini ince zeytinyagiyla iyice bir ovusturduktan sonra soyle iz birakanlarindan okkali bir Osmanli tokadi atmasi gerekmektedir.

3 comments:

Anonymous said...

Hamdolsun

Hamdolsun Ergenekon sahtekârlığının 12. dalgasını icra etmiş bulunuyoruz.
Hamdolsun ekonomimizle birlikte ahlak anlayışımız ve toplumsal birliğimizde küçülüyor.
Hamdolsun intihar ve intihara teşebbüs vakaları çoğalıyor.
Hamdolsun toplumsal cinnetin eşiğindeyiz.
Hamdolsun bir gün Türk adaleti ama en geç ilahi adalet önünde hesap vereceksiniz.
Hamdolsun, maşallah, inşallah!
*

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un konuşmasını dinlediniz mi bilmiyorum.

Bence son derece güzel bir konuşma yaptı. Ancak hala şu görüşümü savunuyorum:
Edirne’den başlamak üzere Van’a kadar 1 metre arayla sehpaları kuracaksın, sehpa başına bir adam!
Bak bakalım PKK, Hizbullah, Humeyni’yi seviyorum cemaati vs. kalacak mı?
Konuşacağız, tartışacağız ama her şeyin bir ölçüsü vardır. Bu ölçüler Türkiye’de çoktan aşıldı…

Önder Gürbüz
www.gurbuz.net

mustafa magripli said...

yorumlariniz icin tesekkurler. adaletin bu kadar yerlerde oldugu bir donemde hukumet partisinin adinda 'adalet' kelimesinin geciyor olmasi da ne kadar ters degil mi?

MM

baryal said...

Bu artık bardagi tasiran damla oldu
AKP erimeye baslayınca can havli ile saga sola saldırıyor ama son yaptıgı onun cöküsünü hızlandıracak
günes UMUTTAN dogar