Thursday 9 April 2009

Solda kritik haftasonu















Baskan Zeki Sezer, 12 Nisan Pazar gunu DSP'deki liderlik pozisyonundan istifa edecegini acikladi.

Yerel secimlerde CHP'nin %23, DSP'nin %3 oy aldigini hatirlatalim. Yani Zeki Sezer'in istifasi Turkiye'nin %26'sini yakindan, gerisini de uzaktan ilgilendiren onemli bir gelisme.

Yerine kim gececegi merak konusu. Bu sabah basinda iclerinde Tayfun Icli, Mustafa Sarigul, ve Yilmaz Buyukersen de dahil olmak uzere cesitli isimler geciyor.

Buyukersen'in Eskisehir'deki basarili yonetiminden daha once de bahsetmistik: http://dusunerek.blogspot.com/2008/09/yerel-secimler-oncesi-siyasi-santaj.html. Kendisini daha buyuk bir platformda, solda liderlik konumunda gormek heyecan verici.

Ote yanda yine hakkinda cok yazdigimiz ve dediklerinin coguna katildigimiz Kilicdaroglu da "Turkiye'de degisimin adresi CHP olmak zorundadir" diyerek kendi goruslerini de belirtti.

Iki politikaciya da cok buyuk saygimiz var ama olasi bir genel secimde Kilicdaroglu ile Buyukersen'in karsilikli savastigini gormek yillardir tekrarlanan solda birlik cagrisi acisindan cok talihsiz olacaktir.

Iste bu yuzden Pazar gunu Galatasaray-Fenerbahce derbisiyle birlikte DSP toplantisini da yakindan takip etmeliyiz.

2 comments:

baryal said...

Zeki Sezer in ardından Chp de de Deniz Baykalın onusral baskan veya danısmanlıgında yeni bir olusumu heyacanla bekliyoruz
yeni baskan taze kan istiyoruz

mustafa magripli said...

14 Mayis 2009 itibariyla Zeki Sezer fikrini degistirdigini ve tekrar aday olacagini bildirdi.