Tuesday 5 May 2009

AKP kartlarini oynadi
















Yerel secimlerde yedigi tokadi hazmetmesi bir ay kadar suren AKP sonunda beklenen kabine degisikligini acikladi. Dokuz yeni bakanimiz var; sekiz bakanimiz da artik ‘eski bakan’ oldular.

Resesyonun derinliklerinde ilerledigimiz bugunlerde ekonomi gundemdeki en onemli maddelerden biri olduguna gore, dogal olarak basinimiz sanki en cok Ali Babacan’in ekonominin koordinasyonundan sorumlu Basbakan Yardimciligina getirilmesi ve Mehmet Simsek’in Maliye Bakanligini Kemal Unakitan’dan devralmasini yazdi.

Ayrica Ahmet Davutoglu’nun disaridan Disisleri Bakanligina atanmasi ve Nimet Cubukcu’nun Milli Egitim Bakanligina kaydirilmalari da elbette ki basinda cok yer etti.

Ben Deniz Feneri ve Ergenekon adi verilen dava skandallarinin yasandigi bu son donemde Adalet Bakanligi koltugunun Mehmet Ali Sahin’den alinmasini da cok onemli buluyorum. Sadullah Ergin ile gelen gideni aratacak mi, gorecegiz.

Ancak butun bu degisiklikler icinde en onemlisi belki de laiklik karsiti eylem ve soylemlerin odagi oldugu tescillenmis AKP’nin laiklik karsiti soylemleriyle unlu Bulent Arinc ile Omer Dincer’i Bakan olarak atamasi. Bu atamalar AKP’nin daha muhafazakar kesime kaybettigi oylarin pesini birakmayacagini ancak laik kesime kaybettigi oylarla uzlasma konusunda da herhangi bir efor sarfetme niyeti olmadigini gosteriyor.

AKP secim sonrasi kartlarini oynadi. Bakalim CHP, MHP, DTP, ve SP bu oyuna cevaben nasil kartlar oynayacaklar.

1 comment:

baryal said...

al birini carp ötekine