Friday 13 February 2009

Iyi ki dogdun Darwin













Darwin’in 200. Dogumgunu basta Ingiltere olmak uzere dunyanin bircok yerinde etkinliklerle kutlandi.

Kendisi icin en cok hosuma giden ve yeni duydugum tanimlamalardan biri: ‘Laik Aziz.’

Hayatin gelisimini, dunyanin isleyisini, dogumu ve olumu halka aciklayabildigi ve bircok souyu cevaplandirabildigi icin Aziz.

Herhangi bir dine ya da inanca bagli olmadan ama inanclara saygi duyan, saplantilardan uzak, arastiran, dusunen bir bilim adami oldugu icin Laik.

Ozellikle inanc savaslariyla kana bulanan gunumuz dunyasinda, ve ozellikle inanc ayrimlariyla vakit kaybetmekte olan Turkiye’miz icin, Darwin’in sembolize ettiklerinin onemi 21. yuzyilda o kadar buyuk ki.

Takiyuddin’i daha once de yazdik (http://dusunerek.blogspot.com/2008/09/takiyuddin.html). Zamaninda ona karsi cikanlar kazanmis ve ulkemize cok ciddi vakit kaybettirmislerdi.

Bugun de, tabii ki hala cok ciddi karsi cikanlar olmasina ragmen, bati dunyasi Darwin’i, ozgur dusunceyi, ve bilimi kucaklarken, Turkiye’nin hala laikligi tartisarak vakit kaybetmesi cok trajik.

AKP hukumetinin Turkiye’ye verdigi en buyuk zararlardan biri bu olsa gerek.

Iyi ki dogdun Charles Darwin!

2 comments:

Anonymous said...

ulkemizde hala bir cok kisi kadinin erkegin kaburgasindan yaratildigini dusunuyor
laiklikten cok uzak milyonlarca insanin kafasini nasil degistirtecegiz veya nasil
dogru düsünmeyi ogretecegiz

mustafa magripli said...

Sevgili Baryal...okuyacagiz okutacagiz, dusunecegiz dusundurecegiz, konusacagiz konusturacagiz...ve en onemlisi: laiklik karsiti aktivitelerin odagi oldugu mahkemeyle tescilli partilere oy vermeyecegiz.

yorumlar icin tesekkurler

MM