Tuesday 14 October 2008

Adnan Oktar'dan internet, Darwin, ve Turkiye uzerine inciler















Adnan Hoca lakapli Adnan Oktar’in Cihan Orhan ile yaptigi soylesinin ilk iki bolumu http://www.patronlardunyasi.com/ sitesinde yayimlandi.

Yorum yazmak icin soylesinin tumunu okumayi bekleyemeyecegim.

Oncelikle yaratiliscilara bir mujde: Oktar evrim teorisini karalayan 800 sayfalik unlu basyapiti Yaratilis Atlasi’nin dorduncu ve besinci ciltlerini de hazirliyormus. Mahkeme davasiyla sitesini Turk okurlara kapattirdigi Richard Dawkins’e bu yeni ciltlerin de birer kopyasini yollayacak mi bakalim?

800 sayfalik, luks kuse kagida basilmis, yaklasik alti kilogram agirligindaki Yaratilis Atlasi’nin yeni ciltler icin finansmaninin devam ettigini gormek gunumuz konjonkturunde hic sasirtici degil elbette. Ancak Oktar’in sadece kendini gecindirecek kadar ticaretten para kazandigini, uzerinde tek bir tane bile mal varligi olmadigini, ve bankada birikmis parasi olmadigini soylemesi gulunc geliyor.

Sadece http://www.harunyahya.org/ sitesindeki profesyonel, studyo fotograflarina bakmak bile arkasindaki finansal destekle ilgili bir fikir veriyor aslinda.

Oktar soyleside cok tehlikeli konulara giriyor. PKK ile Bati Avrupa’nin, iki tarafin da Darwinizm ve sosyalizme inandiklari icin anlasabildiklerini ve Darwin’in Turk milletini ‘bir nevi hayvan turu’ olarak tanimladigini iddia ediyor. Askla ve sevkle, koy koy kasaba kasaba gezerek, veya havadan atilan kitap ve bildirilerle, Kurt halkimiza Darwinizmin gecersizligini ve anti-komunist dusunceleri anlatmak icin devletten guvence ve yardim isteyecek kadar bile ileri goturebiliyor.

Internetin ‘ahir zamanda İslam ahlakının hakim olması için Allah tarafından özel yaratıldığı belli’ oldugunu soyleyen Oktar, mucadelesinin Yahudilere degil de ateistler ve masonlara karsi oldugunu soyleyerek ve 10 yil icinde kurulacak Turk-Islam birligi cercevesinde Turkiye-Suriye-Irak-Gurcistan-Azerbaycan ulkelerinin birlesecegi tahminiyle sozlerini bitiriyor.

Gunumuz bilim bulgularinin isiginda Darwinizme saldiracak konu bulmakta gorunuse bakilirsa artik epey zorlanan Oktar'in, Turkiye'nin en ciddi ve en hassas ic ve dis problemlerinden biri olan PKK teroru konusunu Darwinizme baglamaya calismasi ozde cok yanlis ve cok tehlikeli bir saldiri.

Oktar kendisini internet sitesinde ‘hayatını tamamen Yüce Allah'ın varlığını ve birliğini insanlara anlatmaya ve Kuran ahlakını yaymaya adamış olan bir kişi’ olarak tanitiyor.

Hayatini bir ideolojiye, bir inanca, ya da bir kitaba adayan kisilere, katilsak da katilmasak da, saygi duymaliyiz. Ama bu inandigi kitaptaki ideolojiyi bir baskasina, bana, cocuguma, cevresine dayatirsa, ya da inanmadigi dusuncelerin yayimlandigi internet sitelerini mahkeme zoruyla kapattirirsa, ya da bilimden uzak kitap ve yazilari yalan ve safsatayla doldurup da bilim diye satmaya calisirsa, iste bunlar ciddi problemler.

Milli Egitim Bakanligi verilerine gore, Turkiye’de 34,093 ilkokulda okuyan 10.9 milyon ogrenci, 3,830 genel lisede okuyan 2.0 milyon ogrenci, ve 4,450 mesleki ve teknik lisede okuyan 1.3 milyon ogrenci var.

Bu mesleki ve teknik liselerin 456 tanesi imam hatip lisesi; bunlarda 130 bin ogrenci okuyor.

1970 yilinda Turkiye’de sadece 40 tane imam hatip lisesi oldugunu da parantez acip vurgulamaliyiz.

Siz-biz ayriminin iyice koruklendigi gunumuz AKP Turkiye’sinde imam hatip liseli olmanin ve “Islami burokrat” olarak yetismenin gelecegiyle ilgili kararlar vermekte olan genc insanlarimiz uzerindeki heveslendirici etkisi ortada.

Gectigimiz egitim yilinda (2007/2008) 1.1 milyon ilkogretim, 466 bin genel lise, ve 265 bin mesleki ve teknik lise ogrencisi mezun ettik.

21. yuzyil Turkiye’sinde hala Din-Bilim kavgalariyla vakit kaybetmemiz trajiktir.

Turkiye’nin gelecegi bu ilkokul ve liseden her sene mezun ettigimiz yaklasik 1.8 milyon ogrencinin hayatini Yuce Allah’a adamis Adnan Hoca’yi da aydin dusunme vahalari yaratmaya adamis Richard Dawkins’i de okuyup, dusunerek kendi dogrularini bulurken inanclar yerine bilimselligi secebilmesine baglidir.

2 comments:

Anonymous said...

Huseyin Bey,

Aman tikkat sizin sitenizide kapatmasin harun hoca :)))

Divan

Anonymous said...

Sayin Magripli,

Bu gibi kisilerin soylediklerinin ne kadarina inandiklarini her zaman merak etmisimdir.

Ama inansalar bir turlu inanmasalar da baska...

Fakat kisinin Islam'dan Turk-Islam sentezi fikrine kaymis olmasi da ilginc geldi.

Husam