Sunday 21 September 2008

Celal Hoca















Celal Sengor, 19 Eylul'de Cumhuriyet Bilim Teknik'te 'İTÜ Açılışında Söylenenler ve Gerçekler' baslikli yazisinda Basbakan Erdogan'in bu acilisa gitmesinden, acilista yaptigi tutarsiz konusmadan, Dawkins'in sitesinden, ve AKP Turkiye'sindeki din havasiyla bilgi edinmenin onune cikartilan engellerden bahsetmis, blogumuzun bugunlerdeki konularini epey yankilamistir. Iste asagida yazisindan bir kucuk alinti:

'Dawkins’in sitesine mahkeme kararıyla engel koymakla kitaplarını yasaklamak arasında hiçbir fark yoktur (neyse ki basit bir internet kültürüne sahip olanlarca gene de internette bu siteye erişmek mümkün! Yasak, bilimi engelleyemez: Galile merhumu hatırlayalım). Her ikisi de bilgiye ulaşımı engelleme suçudur ve Dawkins’in sitesine erişimi engelleyen hakim, kanımca insanlık suçu işlemiştir. Bu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürülmesi gereken bir haldir.

Şimdi birisi çıkıp dese ki «efendim, bir sürü televizyon kanalında sürekli yapılan din propagandası beni rahatsız etmektedir, zira Müslüman dinine inanmayanlara kâfir diyen metinlerden alıntı yapan, inanmayanları katle özendiren tutumları öven bu yayınlar, şahsıma ve inançlarıma hakaret özelliği taşımakla kalmamakta, kişisel güvenliğimi ve toplumsal barışı da tehdit etmektedir» ve bunu öne sürerek dinî yayın yapan televizyon kanallarını, gazeteleri ve internet sitelerini kapattırmaya kalksa.

O zaman, Dawkins’in sitesine uygulanan karar emsal gösterilerek bu tür yayın organlarının derhal kapatılması gerekir. Tayyip Bey ağzını açmadan evvel ülkesinden kendi devr-i iktidarında ortaya çıkan bu tür manzaraları iyice düşünmelidir.'

Ellerine saglik Celal Hoca.

No comments: