Tuesday 23 September 2008

Ergenekonda Dokuzuncu Dalga













Bir bucuk yildan beri suregelen ve Ergenekon adi verilen davanin dokuzuncu dalgasinda bu sabah erken saatlerde Tuncay Ozkan'in da tutuklanmasina pek sasirmadim.

Askeriyeden sanat kesimlerine toplumun cesitli gruplarindan, unlu-unsuz, AKP iktidarini elestiren bir cok insana 'darbeci' sifatini yapistiran bu davanin adli sistem tarafindan hazmi belli ki yillarca surecek olmasi ana iddianamenin binlerce sayfa olmasindan ve hala hazirlanmakta olan ek iddianameden soz edilmesinden anlasiliyor.

Hukumete yakin gazetelerin 'ellerine gecen gizli belgeler' sayesinde Ergenekon operasyonel semalari yayimlamalari bana gulunc geliyor (Sabah'taki bilgilere gore Ergenekon orgutunun Teori Tasarim ve Planlama Sivil Daire Baskani Ilhan Selcuk'mus!).

Tutuklamalarin sabahin erken saatlerinde baslayip saatlerce surmesi (Tuncay Ozkan'inkinin sekiz bucuk saat surdugu soyleniyor), evlerden ve ofislerden poset poset, koli koli evrak, yazisma, CD, video kaset, dosya, ve bilgi goturulmesi, binlerce kisinin cep telefonlarinin dinlendiginin artik herkes tarafindan bilinmesi, Kuddusi Okkir'in olumu disinda Eruygur Pasa dahil bir cok tutuklunun saglik durumlarinin kotulesmesi, ve tutuklularin aylar suren ve daha surecek olan bir surece batmis olmalarinin bilinci davanin disa yansiyan carpici yanlari.

Butun bunlar da bana davadaki tutuklamalarin bir adli sonuca ulasmaktan cok pusturma ve gozdagi amacli oldugunu dusunduruyor.

Ote yandan onceki dalgalarda tutuklular arasinda yer alan Ilhan Selcuk ve Mustafa Balbay gibi degerli yazarlarimizin pusturulmaktan cok seslerini artik daha da gur cikarttiklarini gormek ise bana buyuk moral veriyor.

Ayni sekilde http://www.bizkackisiyiz.com/ sitesini de onumuzdeki gunlerde dikkatli takip etmeli. Karsilastirabilmemiz acisindan, su andaki sayiyi da not edeyim: 1,288,979.

2 comments:

Anonymous said...

yazılarınızı ilgiyle okuyorum ve bu duyarlılıgınız dolayisiyla sizi kutluyorum

Anonymous said...

Mustafa bey gozumuz aydin. Bu yazinizin uzerinden tam 1996 gun gecmis, Tuncay Ozkan artik tekrar aramizda. Gecenin en karanlik ani safak dogmadan hemen onceki andir, karanliklardan gectik simdi safak dogmak uzere. Mustafa Kemal'in askerleri olarak Berkin'in anisini yasatip bu ulkeyi tekrar aydinliga kavusturana kadar dimdik yuruyecegiz.