Tuesday 30 September 2008

Kemal Kilicdaroglu













CHP Istanbul Milletvekili Kemal Kilicdaroglu’nun adini son haftalara kadar pek duymamistik.

Zaten epey uzun suredir CHP’de Deniz Baykal’dan baskasinin adi pek duyulmuyor.

Ama Temmuz 2007 secimlerinde ‘Baykal’a ragmen’ CHP’ye oy vermis olan 7.3 milyon icin de, ‘Baykal yuzunden’ AKP’ye oy vermis kimbilir belki milyonlar icin de Baykal disinda bir CHP’linin on plana cikmasi o kadar mutluluk verici ki.

Ustelik de Saban Disli ve Dengir Firat konularinda oldugu gibi yolsuzluga karsi savastigini iddia eden AKP hukumetinin yolsuzluklara derinden bulasmasini belgelerle ispatlayarak.

Ustelik de tam yerel secimler oncesi.

Hatta bugunku gazetelerde Kilicdaroglu’nun yerel secimlerde CHP’nin Istanbul Buyuksehir Belediyesi adayi olabilecegi bile yaziliyor.

Kilicdaroglu’nun http://www.kemalkilicdaroglu.com/ adresinde kendi internet sitesi de var. Rantciligin ve yolsuzlugun normal calisma ve yasam kosullarinin vazgecilmez parcalari oldugu gunumuz Turkiye’sinde konutlarinin adres ve degerini, kac pirlanta yuzuk ve kac cumhuriyet altini sahibi oldugunu sitesindeki 2007 malbeyaninda okuyabilmek mumkun.

Onumuzdeki hafta ve aylarda Kemal Kilicdaroglu adini daha da sik duyacagiz sanirim.

1 comment:

Anonymous said...

Sayın Magripli,

Acikcasi ben KK'yi cok takdir etmekle birlikte CHP'nin Istanbul BB Baskan Adayi'nin daha once bu konuda az cok tecrubeli birisi olmasını tercih ederim.

Durustluk tabii ki cok onemli lakin belediye baskanligi kolay is degil.

Ikinci bir Bulend Ecevit vakasi yasamayalim.

Saygilarimla,

Husam