Sunday 21 September 2008

Hangi Istikrar?

Almanya Deniz Feneri davasinda saniklarin mahkum edilmesi, AKP Turkiye'sinde inanc somurusunden parti finansmanlarina, medya ozgurlugunden uluslararasi siyasal para trafigine, bir takim seylerin nasil isledigini ispatlamis oldu.

Alman mahkemelerini tebrik etmeli.

RTUK, Kanal 7, AKP'nin icinde ve AKP'ye yakin kisiler ve cevreler bu yolsuzluk davasina bogazlarina kadar batmislardir. Bugunlerde her iftarini bir baska siyasal Islam gosterisine ceviren Basbakan Erdogan bu yolsuzluk davasini haber eden basin organlarini once susturmaya calismis, sonra da aleyhlerinde boykot eylemi baslatilmasini istemistir.

Dunya finansal krizinin en can alici anlarinin yasandigi su gunlerde de surekli tekrarladigi 'istikrar onemlidir' mesajiyla adeta AKP'ye saldirmanin veya AKP'ye bir alternatif bile dusunmenin istikrari ve Turk ekonomisini negatif etkileyecegini ima eden Basbakan kendisi de gayet iyi biliyor olmali ki bu dunyada yasanan finansal krizin ebatlari cok buyuktur ve Turkiye'de hukumet degisse de degismese de ekonomimizi kotu etkileyecektir.

En basitinden, finansman bulmanin zorlastigi ortamlarda yeni ev almaktan tutun yeni bir fabrika acmaya kadar tum ekonomik kararlar dikkatle gozden gecirilir, kimi ufaltilir, kimi ertelenir, kimi ise tamamen iptal edilir.

2002-2007 arasinda, dunyadaki pozitif ekonomik ortam ve sonuclarini simdi daha da iyi anladigimiz asiri likidite bollugu sirasinda yakalanan 'istikrar'in sadece AKP politikalarinin marifeti oldugunu dusunmek buyuk bir yanlislik olacaktir.

Turkiye artik siyasi Islami kullanarak hem Deniz Feneri orneginde gordugumuz gibi masum insanlarin inanclariyla oynayarak parasini kendi medya sistemini kurmak icin calan, hem de 'siz-biz' veya 'turbanli-turbansiz' veya 'oruclu-orucsuz' ayirimlarini korukleyerek ulkeyi gittikce daha da kalin bir cizgiyle ikiye bolen AKP ve siyasi Islam politikalarina bir alternatif gelistirmek zorundadir.

1 comment:

Anonymous said...

Ben basbakan'in durumu anladigini zannetmiyorum.

Metin Akpinar